“Ambtenaren betalen opnieuw het gelag”

<i>Jan Eyndels, Algemeen Voorzitter</i>
Jan Eyndels, Algemeen Voorzitter

(08/10/14) - Het VSOA heeft met ontzetting kennis genomen van het zopas gesloten regeerakkoord. De partijen van deze “kamikazecoalitie” hebben besloten dat de werknemers opnieuw het gelag zullen moeten betalen.

De aanstokers van deze crisis (de banken) blijven eens te meer buiten schot. Vooral het openbaar ambt  (8 miljard besparingen op ambtenaren en gezondheid) is nog maar eens de melkkoe om de gaten in de staatskas op te vullen.

De ambtenaren zullen, zoals alle andere werknemers in dit land, langer moeten werken. Bovendien is de coalitie van plan om de verschillen tussen de werknemers- en de ambtenarenpensioenen “geleidelijk” aan weg te werken. Met andere woorden: om de ambtenarenpensioenen te verlagen. Door de indexsprong worden de werknemers, ook deze van de openbare sector, aangepakt en blijven de grote vermogens buiten schot.

Het is dus duidelijk dat de regering het openbaar ambt verder wil afbouwen. De burgers in dit land hebben nochtans recht op een performant, goed gestructureerd en modern openbaar ambt.

Jan Eyndels
Algemeen voorzitter VSOA
0477/22.89.48

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten