Personeel Justitie is boos

(13/12/13) - De ambtenaren van Justitie kwamen vandaagop straat om te protesteren tegen het beleid van minister Annemie Turtelboom. Zij wil raken aan de loopbaan van het personeel, de werkdruk wordt almaar zwaarder, de aanwervingen zijn bevroren en de budgetten worden ingekrompen. Het is niet uitgesloten dat er nog acties volgen.

Een primeur. Voor het eerst kwam het personeel van Justitie op straat. En er was daartoe reden genoeg: een aanslag op de loopbaan, verhoogde werkdruk, stopzetten van aanwervingen en ingekrompen budgetten. Het kookte al een hele tijd bij Justitie en het deksel ging op vrijdag 13 december definitief van de ketel. Een nationale staking en betoging die overal goed werd opgevolgd.

“We worden in onze toekomstperspectieven enorm gefnuikt”, zo klinkt het bij de VSOA Groep Rechterlijk Orde eensluidend. “De actie is geslaagd en er is bereidheid om het been stijf te houden.”

Ook de brandweermannen kwamen op straat. Met een duizendtal veroorzaakte ze de nodige verkeershinder in de hoofdstad, maar ook daar zit het ongenoegen dan ook heel hoog. Aanslag op het statuut, onvoldoende middelen om de brandweerhervorming uit te voeren. Ook die actie zal niet zonder gevolgen blijven.

Fotoreportage

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten