VSOA dient geen algemene stakingsaanzegging in, maar…

Persbericht

(13/04/15) - Het VSOA herbevestigt zijn standpunt van 16 maart: “Geen algemene stakingsaanzegging in de openbare sector voor 22 april 2015”. Dit neemt evenwel de mogelijkheid niet weg dat er gerichte acties of stakingen kunnen ontstaan binnen welbepaalde sectoren.

VSOA-Secretaris generaal Henk HERMAN: “We geven er de voorkeur en de prioriteit aan om het sociaal overleg alle kansen te geven. Maar dit betekent evenwel niet dat we de besparingsmaatregelen van de regeringen zomaar zullen slikken. Onze doelstelling is dezelfde als deze van onze collega’s die staken, maar onze methode is anders”.

Voor de politici draait alles om cijfers, voor het VSOA draait alles om mensen

Het VSOA blijft de druk op de regering hoog houden en heeft nogmaals aangedrongen op een ernstige sociale dialoog die deze naam waardig is.

Bij de begrotingscontroles was er bovendien slecht nieuws voor de gewesten en de gemeenschappen. De Premier ging hier nogal gemakkelijk over heen en reageerde dat men nu eenmaal te maken krijgt met goed én met slecht nieuws tijdens begrotingscontroles. Voor de politici draait alles om cijfers, voor het VSOA draait alles om mensen.
We verwachten zeer concrete stappen om tot een intersectoraal akkoord te komen binnen de openbare diensten. Bovendien pleit het VSOA voor het vrijwaren van de pensioenrechten en het behoud van de mogelijkheden van loopbaanonderbreking.

Henk HERMAN
Secretaris generaal

GSM: 0477 20 32 26

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten