VSOA hekelt botte besparingspolitiek van liberale regeringspartijen Open VLD en MR

(11/05/15) - De Regering Michel wil voornamelijk besparingen verwezenlijken op de kap van de ambtenaren. Door stelselmatig de budgetten in te krimpen, zal er morgen geen enkele openbare dienstverlening meer mogelijk zijn. Nochtans heeft elke burger recht op een sterke en doeltreffende dienstverlening met een menselijk gelaat.

“De politici, onder wie de liberalen, plegen contractbreuk. Het regeerakkoord dat sociaal overleg aankondigde voor elke wijziging aan de personeelsstatuten, wordt nauwelijks gerespecteerd”, benadrukt Secretaris generaal van het VSOA Henk Herman die beide partijen oproept wakker te worden.

“Voor een echte liberaal staat de mens centraal en niet het kapitaal”

Liberalisme staat voor verantwoordelijkheid en respect ten opzichte van de burgers

Hoewel het VSOA zijn syndicale activiteit uitoefent in volle filosofische en politieke onafhankelijkheid, wordt er op syndicaal vlak op basis van de sociale liberale grondslagen gehandeld. Hierbij staan vrijheid, rechtvaardigheid en vooruitgang centraal. VSOA-Secretaris generaal Henk Herman: “Het VSOA is voorstander van het liberaal gedachtegoed, dit is de basis van ons syndicalisme, maar wij vinden ons niet terug in het conservatisme dat de liberale partijen vandaag verkondigen”.

Liberalisme staat voor verantwoordelijkheid en respect ten opzichte van de burgers. Dit zou de leidraad moeten vormen binnen de regeringspartijen Open VLD en MR.

Het VSOA stelt echter vast dat het voor de liberale politici enkel draait om de cijfers. Voor het VSOA gaat het om mensen! “Tijd dus dat ze wakker worden”, besluit Henk Herman.

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten