VSOA voert actie aan liberale partijzetels Open Vld en MR

(11/05/15) - Het Vrij Syndicaat voor het Openbaar Ambt heeft maandagochtend een verrassingsactie gevoerd aan de hoofdzetels van de liberalen partijen Open Vld en MR.

Voor het VSOA pleegt de federale regering, waar de liberalen deel van uitmaken, contractbreuk door de in het regeerakkoord opgenomen belofte om sociaal overleg te plegen voor elke wijziging aan de personeelsstatuten "nauwelijks te respecteren".Het VSOA is voorstander van het liberale gedachtegoed, maar dat vindt de vakbond niet terug in "het conservatisme dat de liberale partijen vandaag verkondigen". "Liberalisme staat voor verantwoordelijkheid en respect ten opzichte van de burgers. Dit zou de leidraad moet vormen binnen de regeringspartijen Open Vld en MR", luidt het.

De vakbond stelt echter vast het voor de liberale politici enkel draait om de cijfers. "Voor het VSOA gaat het om de mensen. Tijd dus dat ze wakker worden", zegt secretaris-generaal Henk Herman.

Fotoreportage

Zowel bij Open Vld als bij MR werd een VSOA-delegatie ontvangen. Bij de Vlaamse liberalen kregen ze een gesprek met voorzitter Gwendolyn Rutten en vicepremier Alexander De Croo. Voorzitter Olivier Chastel en minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine ontvingen het VSOA bij de MR. Chastel herinnerde aan de akkoorden binnen de Groep van 10 en aan het sociaal overleg waar in het regeerakkoord expliciet naar verwezen wordt.

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten