Yvette Mauth gaat met pensioen. Terugblik op een mooie carrière

Mevrouw Yvette Mauth
Mevrouw Yvette Mauth

(15/02/13) - Eind januari, net drie weken voor ze met pensioen ging, blikten we met Yvette Mauth, hoofdsecretaris bij het Parket van de Procureur des Konings te Verviers, terug op haar mooie en rijke carrière.

Na haar loopbaan bij de gerechtelijke politie, op een ministerieel kabinet en achttien jaar secretaris-hoofd van dienst op het parket-generaal,  werd ze uiteindelijk benoemd tot hoofdsecretaris op het Parket van de Procureur des Konings te Verviers, de plaats waar 42 jaar geleden haar carrière was begonnen.

Ze vertrouwt ons toe dat het voor haar niet gemakkelijk was om de werkplaats te verlaten als een collega en er jaren later terug te komen als leidinggevende. Mevrouw Mauth verduidelijkt dat niet alleen een goed administratief beheer van de dienst in nauwe samenwerking met de Procureur des Konings één van haar belangrijkste taken was, maar dat ze er ook steeds heeft naar gestreefd om iedereen op gelijke voet te behandelen en de omzendbrieven en van kracht zijnde richtlijnen consequent toe te passen; dit alles zonder op geen enkel ogenblik de menselijke kant uit het oog te verliezen, met respect voor het privéleven van haar personeel.

Om dit alles te bereiken was zij soms genoodzaakt beslissingen te nemen die niet altijd konden rekenen op de volledige unanimiteit onder het personeel.

Roeping
Wanneer ze vertelt over haar functie van hoofdsecretaris van een parket, stellen we vast dat dit voor haar niet louter de uitoefening van een beroep was, maar zelfs eerder een “roeping”, waarbij men verschillende jobs (ambtenaar, manager, bemiddelaar, enz.) dient te combineren.

Bij ons afscheid vertrouwde ze ons de volgende woorden toe: “Ik denk dat ik steeds heb getracht  mijn plicht te doen, en zelfs als dat niet steeds voor iedereen aanvaardbaar was, ik toch telkens eerlijk was”.
Omdat ik haar persoonlijk ken, twijfel ik niet aan deze wijze woorden.

Anneliese SERVAiS
Federaal ondervoorzitter

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten